Velkommen i Riddersalen

Frederiksberg Kommunes lille storbyteater – Teatret Riddersalen – producerer og spiller forestillinger hvor nutiden tager fortiden ved hånden med humor, dybde og kant for børn (0-12 år) og familier.

Sproget, musikken og det visuelle er omdrejningspunkt for at styrke og bidrage til kvaliteten og forøgelsen af sproglig og åndelig udvikling, meddigtning, læring og fordybelse. Barren sættes højt i bestræbelserne på at ruste og inspirere det unge publikum til at se sammenhænge i livets mangfoldighed, forberede dem på det uforudsete, give dem en sund forståelse for natur og omgivelser, samt på det nørdede, anderledes, skæve og skrøbelige i tilværelsen.

Gennem samtale og refleksion før og efter teateroplevelsen styrkes fælles identitet og dannelse – deltagerne hører, ser og favner hinandens fortællinger om det gode og det onde. I bearbejdning med teatrets greb, giver det overskud til livet i den verden vi lever i!

Riddersalen ligger i en historisk bygning fra 1896, som vi deler med TV2 Lorry. Efter at have været værtshus og varietéteater blev der i 1914 malet og istandsat, hvor blandt andet teatrets foyer fik det udseende, den stadig har i dag. Fra man træder ind ad døren (det være sig fordør eller bagdør) fornemmer man, at her har mange kunstnersjæle haft deres gang. Her er masser af trapper og kringlede gange.

Vores hyggelige teatersal har plads til 210 gæster. Vi har egen systue, værksted og lagre, der bugner af 10 årtiers effekter og minder. Sceneteknikken på Riddersalen er et kapitel helt for sig selv. Her er ingen moderne computerstyrede træk, alt foregår med håndkraft, hvilket også kræver lidt ekstra af de medvirkende på scenen.

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere