Teater til hele landet - Riddersalen på turné

Dukker og musik forenes med teatermagi og børnefantasi

Skuespiller Ragnhild Kaasgaard og dukkefører Erik Olsen har efterhånden skabt deres helt eget brand med Riddersalens småbørnsforestillinger. De har siden 2011 dannet par, først med Barnevognen, efterfulgt af Åbent hus, Små blå sko og senest Dengang du var lille.

Målgruppen er vuggestue- og børnehavebørn. Virkemidlerne er visuelt teater med dukker og musik.

Fælles for forestillingerne er dramatiker Signe Birkbølls sproglige poesi og genkendelige, men finurlige scenografier. Ragnhild, der tryllebinder børnene som fortæller på scenen, og Erik, der styrer dukker, lys, lyd og effekter - og skaber magi, fra sin plads bag kulissen, til stor fryd for små teaternybegynderøjne.

Populære småbørnsforestillinger

Med enkle tematikker guides børnene igennem følelser som forventning, glæde, skuffelse, genkendelse og overraskelse. Efter forestillingerne er der altid tid til et nærmere kig på scenografien, et kram og en snak med skuespiller og dukkefører. Her er der ro til at lade livet gå sin gang.

”Selvom man tilhører aldersgruppen 1 ½-4 år, kan man sandelig godt gå i teatret. Riddersalen […] formår på en ganske særlig måde at tryllebinde de allermindste. Ikke med bulder og brag eller voldsfikseret animation, men med poetisk teatermagi, der i den grad taler til børnenes eget fantasisprog.” [CPH Culture, 2017]

Småbørnsforestillingerne er blevet så populære blandt institutioner, biblioteker, kulturhuse mv., at turnésalget oftest kan melde udsolgt langt ud i fremtiden. Indtil dato er det blevet til over 1.300 opførelser af de fire forestillinger, hjemme i Riddersalen og ude i det ganske danske land.

I foråret 2024 kommer vi rundt i landet med Små blå sko.

Alle Riddersalens forestillinger er refusionsberettigede i henhold til teaterloven. Vær opmærksom på, at de enkelte kommuner kan have forskellige procedurer omkring refusion. Du kan læse mere om refusionsordningen på www.teatercentrum.dk 

 

 

Turnésalg: Tlf. 29299842
- eller via anabela@riddersalen.dk

Aldersgruppe
1 ½- 4 år