Kunstnerkabareten – et rum for musikteater, foredrag, samtaler og koncerter

Kunstnerkabareten på Riddersalen er et fælleskab for voksne, hvor vi sammen undres og bliver klogere på det moderne menneskeliv og det nu, vi deler. Vi inviterer kunstnere og kulturpersonligheder ind i Riddersalens særlige stemning til at skabe musikalske kabaretforestillinger, foredrag, samtaler, forfattermøder, pitch-maratons, jazzkoncerter samt natklubber med dj og dans.

Efteråret 2023 er Kunstnerkabaretens tredje sæson, hvor du blandt andet kan se frem til gæstespillet Babel Babel Babel fra Odin teatret og kabaretkoncerten Babylon Burlesque.

I pitch-maratonen Alt om Alting vil 10 forskere og passionerede eksperter holde oplæg om emner så forskellige som fanfiction, Montblanc-pennen, sumobrydning, lydfølsomhed, orgasmen og hestekirugi.

Skuespiller Mette K. Madsen er kreativ producent på Kunstnerkabareten og vært ved flere arrangementer. Teaterdirektør Henrik Køhler vil også byde indenfor til sine egne samtalesaloner, når Direktørtid løber af stablen i efteråret.

Den musikalske kabaret Hopla. Bravo. Skifter vil med live-musik, skønhed, kant og humor undersøge det moderne menneskes kampplads og forsøge at besvare spørgsmål som: Hvad kæmper vi med? Hvad kæmper vi for?

Hopla… fortsætter, hvor sidste års Reumert-nominerede forestilling Jolly Weltschmerz slap – med det samme kunstnerhold og i samme genre.

Selve navnet Kunstnerkabareten sender en hilsen til Riddersalens grundlægger, Lorry Feilberg, der i 1914 åbnede ”Drachmann Kroens Riddersal – Fornem Kunstnerkabaret”. Også dengang bød Kunstnerkabareten på forskelligt indhold inden for forskellige genrer og tiltrak mange af tidens kunstnere og kendisser.

Kunstnerkabareten tilbyder dig med andre ord muligheden for at blive:

løftet i mødet med kunsten

udfordret i mødet med samtiden

underholdt i mødet med dig selv og

omfavnet i mødet med fællesskabet.