Børn og unge skaber kultur for kultur

Hvad er KulturCrew?

KulturCrew er et tiltag, som giver skoleelever evner, ansvar og indflydelse, der kan udvikle dem både som medarrangører af kultur og som mennesker. KulturCrew opstod i skolerne, men flere og flere kulturinstitutioner og kommuner har fået øjnene op for værdien af at inddrage KulturCrew ved arrangementer.

Riddersalen er en af dem. 

KulturCrew på Riddersalen

På Riddersalen samarbejder vi med et KulturCrew fra Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg.

Et KulturCrew består typisk af 6-12 elever, som i samarbejde med en kontaktlærer står for både forberedelse og afvikling af arrangementer på skolen. Det kan være et teaterstykke, en skolekoncert, en danseforestilling eller noget helt fjerde.

Eleverne samarbejder om opgaverne. De skal kunne optræde som medværter, PR-folk, praktiske hjælpere eller arrangører.

For at blive uddannet til de forskellige opgaver, tilbydes eleverne et årligt kursus med KulturCrew fra andre skoler.

KulturCrew på skolen sikrer kulturelle arrangementer og kunstnere det bedst mulige udgangspunkt for god optræden. KulturCrew er gode forbilleder, der med engagement bidrager til, at skolen er både forberedt og forventningsfuld.

På skoler, der allerede har KulturCrew, oplever de, at sådan et Crew giver mere dialog, sammenhold og ligeværd på tværs af klasser på skolen. Eleverne får mulighed for at lære noget udover det skolefaglige, og skolen får en række mere aktive og engagerede elever.

KulturCrew startede under navnet ‘Elever som arrangører’ i Norge i 2006. I Danmark var det de tre nationale institutioner: Teatercentrum, Dansehallerne og LMS – Levende Musik i Skolen, der tog idéen op tilbage i 2010.

Vil du høre mere om mulighederne for KulturCrew på Riddersalen, kan du kontakte Anabela Lemos på tlf. 38 87 18 19 eller via anabela@riddersalen.dk

Læs mere om KulturCrew

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere