Kulturcrew

- Børn og unge skaber kultur for kultur

KulturCrew er et tiltag, som giver skoleelever evner, ansvar og indflydelse, der kan udvikle dem både som medarrangører af kultur og som mennesker. KulturCrew opstod i skolerne, men flere og flere kulturinstitutioner og kommuner har fået øjnene op for værdien af at inddrage KulturCrew ved arrangementer.

Riddersalen er en af dem.

 

KulturCrew i Riddersalen

Med vores KulturCrew i 2017-18, bestående af 10 unge (11-13 år) fra Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg, har vi haft fokus på forskellige måder at lave teater på. I løbet af foråret har Crewet set fire forestillinger i Riddersalen; tre gæstespil og en egenproduktion. Vi har set nærmere på parametre, genrer, teknikker, målgrupper, formidling af budskab og de forskellige teatres DNA. En instruktør har guidet eleverne under forløbet, og sammen har de analyseret stykkerne. Inden hver af de fire forestillinger svarede eleverne på nogle ’før-spørgsmål’.

Eleverne har stået for at præsentere stykkerne for publikum i salen, og har interviewet bl.a. skuespillere inden, for at være godt forberedt til opgaven. Efter forestillingerne mødtes eleverne til en eftersnak med skuespillere, og svarede på nogle ’efter-spørgsmål’.

Selv siger KulturCrewet om samarbejdet

”Vi er KulturCrew fra Skolen på Grundtvigsvej. Vi har været på besøg i Riddersalen de sidste tre måneder og har set en masse forskellige stykker. Vi skulle også lave nogle opgaver før og efter og dér skulle vi bl.a. skrive, hvad vi troede forestillingerne handlede om. Efter forestillingen skulle vi bl.a. lave et lille resumé. Man kunne virkelig mærke, at der var forskellige aldersgrænser. På en af forestillingerne var der nogen, der slet ikke talte og på en anden var der nogen, der brugte rigtig meget lys.” Cathrine og Søster Agnete på vegne af KulturCrewet.

Vi har lavet en lille ’avis’, der giver et indblik i vores seneste samarbejde med KulturCrew i Riddersalen. Du kan se den her.

 

Vil du høre om mulighederne for KulturCrew på Riddersalen, kan du kontakte Anabela Lemos på tlf. 38 87 18 19 eller via anabela@riddersalen.dk

 

Læs mere om KulturCrew

 

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere