HATTEJAGTEN

Efter Sven Nordqvists børnebog

Morfar har en hat, som han aldrig tager af. Bortset fra når han skal sove. Så hænger han den på sin sengelampe. Det er det sidste han gør hver aften, inden han lægger sig til at sove. Og det første, han gør hver morgen, er at tage hatten på.

Men en morgen er Morfars hat væk ... Pist væk. Hvad skal han nu gøre? Han plejer jo altid at have hatten på ... Kan man drikke kaffe uden hat?

Hvem er Morfar uden hat?

Så går hattejagten i natskjorte og tøfler omkring i landskabet, hvor særegne eksistenser bor og byder på kaffe. Genstande der virker sært bekendte dukker op. Efter at have fået sin livs måske bedste motorcykeltur husker Morfar pludselig hvordan han som dreng byttede sine kæreste ejendele bort for et pindsvin i et bur. Nu har han ikke bare på forunderlig vis fået skattene igen, han har også med barndomsminderne fået et andet perspektiv på sit liv.

Hattejagten er en finurlig og musikalsk forestilling om evnen til at se sig selv som den man er lige nu og her, og ikke nødvendigvis gøre som man plejer.

”Det er en gevinst for forestillingen at have Per Pallesen i rollen som morfar. Han bruger sin egen alder til at give figuren en naturlig autenticitet, men undgår at spille sig selv. Troværdigheden i hans småtrippende gang og de usikre hænder tilfører blot den seje gammelfar et strejf af skrøbelighed, som er rørende, fordi det ikke overdrives. […] i 'Hattejagten' går far og datter godt i spænd som hinandens absolutte modsætninger. Han er lavmælt og fåmælt og tung i kroppen og hun larmende livlig med masser af ord og de lange arme og ben i konstant bevægelse.” [Randi K. Pedersen, Teateravisen] Læs hele anmeldelsen

keWzDLoUS80

 

FRA BØRNEBOG TIL SCENEKUNST
Hvordan angriber man en velkendt streg og klassisk fortælling som Sven Nordqvists Hattejagten, og omsætter den til moderne scenekunst?

Hattejagten bliver til i et nyt samarbejde mellem Teater Baglandet og Teatret Riddersalen. Teater Baglandet skaber fysiske, ofte nonverbale forestillinger med et moderne enkelt visuelt udtryk. Riddersalen er kendt for produktioner der er tekstbaserede, med visuelt detaljerede scenografiske udtryk, ofte med dukker.

Ved at forene vores kunstneriske kompetencer, har vi sammensat et hold meget forskellige kunstnere, som hver især bidrager til at skabe en bevægelsesbaseret og musikalsk forestilling.

Scenografisk er forestillingen inspireret af Nordqvists ikoniske streg, hvor velkendte omgivelser indeholder sjove overraskelser og små twists, som gør universet idérigt og uforudsigeligt.

Thomas Dinesen arbejder med musik og reallyde live på scenen, som levendegør universet og tilføjer historien en autentisk rå lydside. Skuespillerne Per og Sofie Pallesen bidrager til det musikalske udtryk med stomp, lyde og vokale sekvenser. Signe Birkbøll har, i Sven Nordqvists fortællestil, digtet nye sange der bidrager til det dramatiske forløb. Udover karaktererne i menneskestørrelse befolkes scenen af dukker.

KØB BILLET

Forfatter
Sven Nordqvist
Dramatisering
Sofie Pallesen
Komponist
Thomas Dinesen
Instruktør

Solveig Weinkouff
Scenograf
Julie Forchhammer
Koreograf
Sofie Pallesen
Sangtekster
Signe Birkbøll
Medvirkende
Sofie Pallesen
Per Pallesen
Musiker Thomas Dinesen
Systue
Pille Behrendt
Dukkemager
Sigurd Dissing
Lysdesigner
Mikkel Jensen
Lyddesigner
Gregers Kjar
Scenemester
Laurids Bøcher Poulsen
Rekvisitter og sceneafvikling
Maria Møller
Værksted
Laurids Bøcher Poulsen
Sigurd Dissing
Maria Møller
Instruktørassistent
Kristine Nørgaard
Skolemateriale
Mia Bech Sørensen
Plakat og grafisk design
Mette Bystrup

TAK TIL
Kirsten Peuliche
Maren Birkbøll Auzias
Anne-Grete Pedersen
Frederiksberg Fonden
Henning Kruse
Den Danske Forskningsfond
Frederiksberg Kommune

 

Spilleperiode
21. sept. - 18. okt. 2019
 
Spilletidspunkter
Tirs. - fre. kl. 10:00 - 11.10 kl. 10.
Lør. & søn. kl. 13:00

Kulturnatten
Vi spiller 11. okt. kl. 18.00 ifm. Kulturnatten.
Adgang med Kulturpas
Obs.: Begrænset antal pladser - Forhåndstilmelding nødvendig.

Priser
Normalpris 175 DKK
Teaterrabat* 125 DKK
Børn/unge (under 25 år) 105 DKK
Gruppe (min. 10 voksne) 135 DKK
Gruppe (min. 6 unge u. 25 år) 40 DKK

Billetpriser er inkl. billetgebyr

*Teaterrabat opnås ved køb af billet til min. 3 forestillinger. LÆS MERE

Varighed
45 min. uden pause

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere